beats by dre cheap

Priča trećeg lica

Zovem se Lars, i sretan sam.

Kad ona dođe, kad izađemo zajedno, kad me malo pusti da razgledam okolo sam.
Sretan sam.

Kad su me pitali šta želim biti kad porastem, rekao sam: "Želim biti velik! I sretan!", i obje su mi želje ispunjene.

Povremeno je gledam. Dok spava. Dok se ljuti. Dok mi se smije i otvara mi prozor. Nasmijem se i ja njoj, tajno, ona to uopšte ne vidi. Ne vidi ni kad joj se rugam, isplazim joj jezik kad se najmanje nada, pa i ako me pogleda, pretvaram se da mi je vruće.
Ona zna kako da me voli. Kaže mi da sam njenih sto sunaca i života, a i da me ne bi dala za sve pare ovog svijeta.
Ne bih ni ja nju. Za sve slatkiše i izlaske, sve otvorene prozore i šetnje u dvoje.

Ni drugo lice nije loše. Ono mi pušta "Con te partiro" i pretvara se da razumije talijanski. Šašav je, ali to me zabavlja. I njega povremeno gledam. Dok broji svoje sijede i razmišlja o farbanju. Ludak je, ne razumije da ja zapravo ličim na njega i da će uskoro biti sav bijel. Onda će naše prvo lice biti mala crna ovca. Gledam ga i dok misli da je roker. I reper. I turbofolker. Kako je samo čudan taj smrtnik. A tek njegovi brkovi. Prvo lice i ja smo se smijali danima. Jedan dan sam se toliko smijao da sam se upiškio na krevet poput novorođenčeta. Lica su se ljutila. Meni je stvarno bilo smiješno.

Ponekad, samo ponekad, tiho se zahvalim što smo poput tročlanog predsjedništva države. Država su nam sve livade ovog svijeta i sve fontane, svako mjesto gdje možeš posaditi šator i slušati šum rijeke. A kada toga nemamo, ili kad pada kiša, onda nam je dovoljan ovaj svemir unutar naših zidova. U njemu se isprepliću svjetovi sa mliječnim putevima, i svaku noć gledam u zvijezde. Drugo lice nekada laje na mjesec, ali sam vam već objasnio da je šašav taj dvonožac.

I toliko treba da se bude sretan. Jedno lice crna ovca, drugo lice prosijedi šašavi reper, i ja. Treće lice.

Mjesecinom Obasjana
http://momentalno.blogger.ba
30/06/2016 11:01